Sterkt år for Techconsult

Foto Rune Meyer Berentsen

Konsulentselskapet Techconsult nådde en omsetning på 424 millioner kroner i 2013, som er 83 millioner kroner høyere enn året før. Resultatet ble 12,6 millioner kroner før skatt.

Ronny 150Resultatet for 2013 er 2,9 millioner kroner bedre enn året før, og fjoråret ble rekord både i omsetning og resultat. – Veksten var betydelig innen alle våre disipliner inntil oktober i fjor. Da merket vi i likhet med bransjen for øvrig lavere aktivitet. Vi er likevel svært tilfreds med aktivitetsnivået gjennom året, sier administrerende direktør Ronny Meyer (bilde).

Techconsult leverer ingeniørtjenester til olje- og gassindustrien og landbasert virksomhet. Blant oppdragsgiverne er Statoil, Wintershall, Aibel, Norske Shell, ABB og Apply-Sørco. Meyer påpeker at det ikke er uvanlig med svingninger i markedet. Samtidig med lavere aktivitet i oljesektoren, registrerte Techconsult vekst i andre aktiviteter etter å ha inngått en omfattende avtale med ABB Norge tidligere i år.

– Vi er veldig tilstede i de bransjer vi opererer og kan derfor navigere relativt raskt basert på konjunkturer. Vår klare ambisjon er å være en stabil leverandør og en god og interessant arbeidsplass uavhengig av markedsendringer. Det klarer vi ved å være tilpasningsdyktige, sier Meyer.

Techconsult har avdelinger i Oslo, Stavanger, Tønsberg, Molde, Aukra og Teeside i UK. Hovedkontoret er lokalisert i Bergen. Techconsult er også med i Ingeniøralliansen som håndterer flere betydelige rammekontrakter innen oljeindustrien.
– Det vil fortsatt være et stort behov for ingeniører og annen teknisk kompetanse i årene fremover. Samtidig som vi opplever noe lavere aktivitet innenfor olje og gass, registrerer vi økt aktivitet innen bygg og anlegg. Vår fremste oppgave er å tilby den beste kompetansen i de ulike disiplinene, sier Meyer.