Entrepreneur Of The Year

Ronny Meyer i selskapet Techconsult er kandidat til å bli kåret til EY Entrepreneur Of The Year 2013.  Kåringen, som arrangeres i over 60 land av Ernst & Young, er en del av verdens største vekstskaperprogram.

– Jeg er naturligvis stolt over å være kandidat til en så anerkjennende utmerkelse. Bare det å være kandidat er stort, sier Meyer, som er gründer og toppsjef i konsulentselskapet Techconsult. Den 2. desember arrangeres finalen i Oslo, og Meyer vil være tilstede under kåringen.

– Jeg har ingen forventninger. Både Alsaker som vant det regionale mesterskapet her i vest, og vinnere fra andre landsdeler, er solide kandidater, og jeg kommer til å glede meg på vinnerens vegne, uansett hvem det blir. Selv om kandidaturet og utmerkelsen er personlig, er det også en stor anerkjennelse til hele Techconsult og alle de som hver dag gjør en kjempejobb  i selskapet, sier Meyer.  Kriteriene for å bli vurdert som vekstselskap i Entrepreneur Of The Year er en omsetningsvekst på minimum 20 prosent de siste to årene, positivt resultat og egenkapital siste år, vekst i antall ansatte og minimum 20 ansatte ved årsavslutning siste år. Techconsult omsatte i 2012 for drøyt 340 millioner kroner mot 227 millioner kroner året før. For å bli kåret til Entrepreneur Of The Year må man ha entreprenørånd, evne til å tenke nytt, ha internasjonale mål samt personlig integritet og påvirkningskraft. Videre må vedkommende ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i et selskap som kan vise til gode økonomiske resultater og vesentlig vekst i omsetning og arbeidsplasser.

Ronny Meyer var en av de tre som startet Techconsult i 1999. Selskapet er et konsulentselskap innenfor ingeniørfaget og tekniske displiner. Blant viktige kunder er Aibel, Norske Shell, Statoil, Gassco og ABB. Techconsult har hovedkontor i Bergen og avdelinger i Oslo, Tønsberg, Stavanger, Teesside i England, og overtok nylig aksjemajoriteten i Solid Offshore (nå Techconsult Møre AS)  med avdelinger i Molde og Aukra. Innen kort tid etablerer også Techconsult selskapet i Kristiansund.

– Norge trenger vekst og dynamikk i næringslivet for å skape arbeidsplasser og finansiere våre velferdsordninger. De som står bak disse vekstselskapene er hverdagshelter som ofte legger inn usedvanlig mye arbeid for å skape usedvanlige resultater, sier Fredrik Gabrielsen, partner i Ernst & Young og ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year i Region Vest.

Fakta om EY Entrepreneur Of The Year •  EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mer enn 60 land, og er med det verdens største vekstskaperprogram. • De sterkeste norske kandidatene blir invitert til regionale kåringer i slutten av oktober før Norges beste vekstskaper for 2013 kåres i Oslo mandag 2. desember. • Den norske juryen består av Bjørn Flatgård (leder), Bjørn Kjos, Trond Bjørnøy, Une Amundsen, Åse Aulie Michelet, Linda B. Silseth og Harald Tyrdal i juryen. • EY Entrepreneur Of The Year er nå inne i sitt tolvte år i Norge, og blir arrangert for 28. gang internasjonalt. • EY Entrepreneur Of The Year kårer Norges fremste vekstskapere. I 2012 vant Harald U. Sverdrup i K. A. Rasmussen, i 2011 vant Odd Reitan i Reitangruppen og året før Petter Stordalen i Nordic Choice Hotels. • Totalt 12 nasjonale finalister kåres på seks regionskåringer rundt om i Norge i løpet av oktober. Disse kjemper om å bli Norges beste vekstskaper innen kategoriene industri, tjenester og handel på den nasjonale kåringen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo mandag 2. desember. En av disse vinner i tillegg den nasjonale hovedprisen, Ernst & Young Entrepreneur Of The Year, og blir også Norges representant på verdenskåringen i Monaco juni 2014.