Techconsult etablerer seg i Molde/Kristiansund

Bakgrunnssjekk

Techconsult kjøper majoriteten av aksjene i Solid Offshore Services med avdelinger i Aukra og Molde. Det er i tillegg besluttet umiddelbart å etablere selskapet i Kristiansund.

Solid Engineering AS i Molde som siden oppstarten har hatt aksjemajoriteten i selskapet, vil fortsatt sitte med i overkant av 25 % av aksjene i Techconsult Møre.

Solid Offshore Services opererer innen utleie av teknisk personell til olje og petroleumsvirksomhet og omsatte i fjor for åtte millioner kroner.

– Kjøpet er strategisk motivert. Techconsult har omfattende rammeavtaler med toneangivende aktører innen on- og offshore, og vi har lenge ønsket oss tilstedeværelse på Sunnmøre og Møre og Romsdal. Solid Offshore Services har siden starten for tre år siden betjent denne regionen på en god og overbevisende måte, sier administrerende direktør Ronny Meyer i Techconsult.

Techconsult har hovedkontor i Bergen og avdelinger i Oslo, Tønsberg, Stavanger og i Teesside i Storbritannia. Selskapet omsatte for drøyt 340 millioner kroner i 2012. Med kjøpet i Solid Offshore Services får Techconsult også en viktig base på Nord-Vestlandet. Techconsult har gjennom mange år hatt betydelige rammeavtaler med Statoil, Norske Shell, Aibel og Apply-Sørco, og utgjør sammen med tre andre partnere Ingeniøralliansen.

– Det er mye aktivitet på Sunnmøre og Møre og Romsdal. Det er viktig med tilstedeværelse i denne regionen både i fortløpende arbeidet med eksisterende ramme- og leveranseavtaler og ved inngåelse av nye. Med dyktige administrasjon og gode medarbeidere og med solid lokal forankring har Solid Offshore Services hele tiden vært førstevalget for oss som mulig partner. Dersom vi ikke hadde fått til en avtale om kjøp, ville vi etablert egen virksomhet i området, sier Meyer.

I forbindelse med aksjekjøpet vil Solid Offshore Services endre navn til Techconsult Møre med umiddelbar virkning. Techconsult Møre er allerede etablert med kontorer på Aukra og i Molde, og vil i løpet av oktober også etablere avdeling i Kristiansund.

– Det er viktig at vi har felles uniformering i markedet, og det har også vært en forutsetning i forbindelse med kjøpet, sier Meyer. Daglig leder i Solid Offshore Services, Anne Reidun Valdal, er svært fornøyd med at Techconsult trer inn i selskapet. – Techconsult er en av de store merkevarene innen vår bransje og har i en årrekke vært en foretrukket samarbeidspartner hos de største kundene i vårt marked. Vi blir nå en del av et mye større fellesskap og nettverk med interessante oppgaver og utfordringer, og dermed også en enda mer interessant samarbeidspartner for eksisterende og nye kunder i regionen, sier hun.