ABB gir Techconsult rammeavtale på innleie og bemanningsaktiviteter

ABB-Logo

ABB har gitt konsulentselskapet Techconsult en rammeavtale som innebærer at selskapet skal levere ingeniører og teknisk kompetanse til samtlige divisjoner i konsernet.

– Kontrakten er blant de mest omfattende Techconsult har signert siden starten i 1999, sier administrerende direktør Ronny Meyer i Techconsult. Avtalen vil innebære at selskapet har behov for enda flere høyt kvalifiserte ingeniører de neste årene, samt tilsvarende innenfor tekniske/administrative områder. Kontrakten har en varighet frem til februar 2017.

ABB er et stort og fremtidsrettet konsern som løser oppgaver knyttet til olje og gass, kraft- og utstyrsproduksjon og ikke minst alternativ energi, sier Meyer. Techconsult har spesialisert seg på håndtering av store og krevende kunder med et bredt og variert behov for spesialisert kompetanse. Selskapet har sitt hovedkontor i Bergen og avdelinger i Oslo, Tønsberg, Stavanger, Aukra, Molde og Kristiansund, samt en egen avdeling i Newcastle i England. Virksomheten omsatte i 2013 for omlag 430 millioner kroner og betjener i dag kunder som Statoil, Wintershall, Aibel, Norske Shell og Apply-Sørco, og leverer kompetanse både til on- og offshore prosjekter.

– Vi betrakter kontrakten med ABB som et prestisjeprosjekt. Vi skal betjene samtlige fem divisjoner i konsernet med kompetent personell og vi har allerede startet jakten på lyse hoder innenfor de ulike disiplinene, sier Meyer. ABB i Norge har rundt 2200 ansatte og er organisert i fem ulike divisjoner. Den norske delen omsatte i 2013 for over ti milliarder kroner.

Erling Vikesund, leder for innleie-aktiviteten i ABB, er tilfreds med å få Techconsult som rammeleverandør, og fremhever at konsernet har forventninger til kompetansen som skal leveres de neste årene.

– Techconsult har gjennom flere års samarbeid med ABB vist at de kan levere kompetanse som vi ønsker å benytte ved alle våre divisjoner i Norge. Vi er en krevende, spennende og fremtidsrettet oppdragsgiver, og vi er avhengige av kompetente ressurser for å løse våre oppgaver de neste årene. Vi har tillit til at selskapet tilgjengeliggjør den beste kompetansen for ABB, sier Vikesund.